IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още един претендент за лидерското място на Amazon при електронните книги

Американската верига книжарници Barnes & Nobles твърди, че иска да направи електронната книга практична и лесно достъпна

07:38 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Още един претендент за лидерското място на Amazon при електронните книги

Американската верига книжарници Barnes & Nobles пуска от тази седмица това, което сама определя като най-голямата електронна книжарница в света, стремяща се да завладее лидерските позиции в сектора от Amazon, предава АФП.

„Искаме да направим електронната книга лесна за използване, достъпна, евтина и практична за всички“, коментира Уилям Лънч, отговарящ за сайта на компанията.

Американският пазар на електронни книги в момента е доминиран от Amazon, откъдето казват, че имат 300 хил. заглавия. Компанията продава и устройството за четене на електронни книги Kindle.

В началото на юни Google също обяви намерения за силни позиции на този пазар, като оповести планове да предлага на книгоиздателите нова програма, позволяваща им да продават електронни версии на своите издания директно на потребителите в интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още