IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Центърът за действие при кризи в компютърната сигурност получи акредитация

Мисията на центъра е да намалява компютърните инциденти, както и да подпомага държавните и областни администрации при евентуални заплахи

12:19 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Центърът за действие при кризи в компютърната сигурност получи акредитация

Правителственият център за действие при кризисни ситуации в компютърната сигурност в България вече е официално акредитиран от международната сертифицираща организация Trusted Introducer, съобщиха от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Центърът е изграден в ДАИТС през ноември 2008 г. в изпълнение на Наредбата за оперативна съвместимост и информационна сигурност. Проектът е реализиран с подкрепата на Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA) и на унгарския национален CERT.

Мисията на центъра е да намалява компютърните инциденти, както и да подпомага държавните и областни администрации при евентуални заплахи. От създаването на центъра досега голяма част от усилията са насочени към превенция на системите и мрежите от нежелани атаки.

Информационни бюлетини включват всекидневни проверки на източници на информация, свързана със сигурността, на нови уязвимости, вируси, заплахи, атаки. Националният център е част от световната мрежа на аналогични екипи за предотвратяване на пробиви в сигурността на информационните системи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още