IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Издателят на New York Times продава радио за 45 млн. долара

Радио WQXR е създадено през 1936 г. и тогава е първата станция с класическа музика в САЩ, която има и реклами

15:39 | 15.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Издателят на New York Times продава радио за 45 млн. долара

Издателят New York Times Co ще продаде нюйоркското си радио за класическа музика WQXR за 45 млн. долара с цел да подпомогне изплащането на дълговете си, съобщи Ройтерс.

Радиото ще продължи да излъчва класическа музика, но на друга честота.

Очаква се сделката с компанията Univision Radio, която има станции на испански език, да приключи през второто полугодие на тази година, като тя трябва да бъде одобрена и от регулаторните органи.

Радио WQXR е създадено през 1936 г. и тогава е първата станция с класическа музика в САЩ, която има и реклами. New York Times Co купува станцията през 1944 г.

Times се опитва да осъществи продажбата на различни свои активи, включително дела си в компанията, която притежава бейзболния отбор Boston Red Sox.

Най-големият синдикат на вестника Boston Globe, за който издателят също приема оферти за закупуване, ще гласува на 20 юли за съкращения на заплащането и други стъпки, необходими за запазването на дейността на вестника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още