IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мърдок: News Corp няма да купува Twitter, нито ще продава MySpace

Мърдок смята, че би било трудно да се обоснове инвестиция в Twitter, защото все още не е създала устойчив модел за печелене на пари

16:19 | 09.07.09 г.
Мърдок: News Corp няма да купува Twitter, нито ще продава MySpace

News Corp не проявява интерес към покупката на популярната микроблог платформа Twitter, нито пък има намерение да продаде изпадналата в затруднение социална мрежа MySpace, заяви шефът на медийния конгломерат Рупърт Мърдок.

В рамките на технологичната и медийна конференция на инвестиционната компания Allen & Co в американското курортно градче Сън Вали Мърдок е заявил, че би било трудно да се обоснове инвестиция в Twitter, защото платформата все още не е създала устойчив модел за печелене на пари. „Внимавайте с инвестициите там“, казва той за Twitter, цитиран от Ройтерс.

Напоследък плъзнаха спекулации кои компании биха искали да купят набиращия популярност сайт за публикуване на кратки съобщения, като сред тях се спряга и Google. През май от Twitter заявиха, че компанията не се продава. Съоснователят на Twitter Ивън Уилямс е един от любимците на тазгодишната конференция. В Сън Вали често дебютират стартиращи интернет компании, които по-стари медийни групи биха пожелали да купят, за да подобрят бизнеса си.

Запитан дали обмисля покупката на Twitter, Мърдок казва „Не“. Отговорът му е категорично отрицателен и на въпроса за продажбата на MySpace.

News Corp купи MySpace през 2005 г. за 580 млн. долара, когато социалната мрежа приближаваше върха на популярността си. Оттогава компанията губи позиции заради конкурента си Facebook.

Наскоро News Corp освободи съоснователя и главен изпълнителен директор на MySpace Крис Деулф и назначи собствен управленски екип. В опит за намали разходите си MySpace съкрати над 400 служители, или 30% от работната си сила в САЩ, а в чужбина още повече.

Мърдок изрази увереността си в MySpace и разкритикува Facebook. „Facebook е като директория“, казва той. „Как изкарват пари е друг въпрос“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още