IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Неприятни грешки при изпращането на мейли правят и шефовете

Осем от десет шефове на рекламни и маркетингови компании в САЩ признават да са правили грешка при изпращането на имейл

11:32 | 09.07.09 г.
Неприятни грешки при изпращането на мейли правят и шефовете

Натискали ли сте някога бутона „Изпрати“ на имейл и веднага след това да осъзнаете, че го пращате на грешния човек? Не сте само вие.

Проучване на грешките при изпращане на електронни съобщения разкрива, че осем от десет шефове на рекламни и маркетингови компании в САЩ признават да са правили грешка при изпращането на имейл, което поражда доста конфузни ситуации при осъзнаването й.

250 шефове на компании за маркетингови услуги са били запитани да опишат своята най-голяма грешка, която са направили или видели.

Описаните грешки варират от това да изпратиш информация за заплатата на един служител на цялата компания до това гаден коментар за шефа да стигне до висшия мениджмънт.

В списъка попадат и различни случаи като този на служител, който е изпратил автобиографията си на своя шеф, докато тя всъщност е била предназначена за външна фирма. Има и такива вътрешни правила за ползването на тоалетната да бъдат изпратени на клиент, или пък служителка да разпрати на цялата фирма своя пикантна снимка, която първоначално е била предназначена само за един-двама приятели.

„Грешките при изпращането на имейли могат да се окажат болезнено видими и вирусни“, казва Мегън Слабински, изпълнителен директор на The Creative Group, която е организирала проучването, цитирана от Ройтерс.

„Професионалистите трябва да бъдат особено внимателни да не направят нещо, което би повдигнало въпроси относно тяхната компетентност или преценка сред служителите. Това означава внимание при изпращането на всякакъв вид съобщения, особено ако става въпрос за чувствителна информация“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още