IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първото поколение телефони с единно зарядно - след 2010 г.

Меморандумът е подписан от Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, SonyEricsson и Texas Instruments

15:25 | 29.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Първото поколение телефони с единно зарядно - след 2010 г.

Първото поколение от новите мобилни телефони, използващи единно зарядно устройство, следва да бъде на пазара след 2010 г.

Това става възможно, след като производителите на мобилни телефони поеха ангажимент да осигурят съвместимост на зарядните устройства на базата на микро-USB интерфейс и представиха днес меморандум за разбирателство на Европейската комисия, съобщиха от институцията.

За да се улесни изпълнението на меморандума за разбирателство, ще бъдат разработени нови стандарти на ЕС, чиято цел е да се осигури продължително безопасно използване на зарядните устройства.

От комисията поискаха производителите да предложат доброволен ангажимент за съвместимост на зарядните вместо това да стане чрез приемане на съответното законодателство. Несъвместимостта на зарядните устройства за мобилни телефони създава сериозно неудобство за потребителите и създава ненужни отпадъци, обосноваха искането си от комисията.

С предадения днес меморандум за разбирателство производителите се ангажират да осигурят съвместимост на новите мобилни телефони, разполагащи с възможност за обмен на данни, на базата на микро-USB интерфейс, който ще служи и за осигуряване на зареждане. Очаква се този интерфейс да осигури добър капацитет за зареждане.

Меморандумът е подписан от Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, SonyEricsson и Texas Instruments. Той няма да бъде пречка пред нововъведенията на пазара на мобилни телефони, тъй като в него не е предвидено използването на конкретна технология завинаги, се подчертава в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още