IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Традиционният обяд с Бъфет на търг от днес

Офертите от желаещите да обядват с милиардера се приемат в eBay от 22 до 26 юни

13:00 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Традиционният обяд с Бъфет на търг от днес

Американският инвеститор Уорън Бъфет предложи на търг за пореден път възможността да се обядва с него и топ-мениджърите на неговия фонд Berkshire Hathaway, съобщи Ройтерс.

Офертите от желаещите да вечерят с един от най-богатите хора в света се приемат чрез интернет аукциона eBay от 22 до 26 юни. Всички приходи от търга ще отидат в благотворителния фонд Glide, който се занимава с оказване на помощ на бездомни.

Спечелилият търга ще може да покани на обяда с Бъфет и ръководството на неговия инвестиционен фонд и седем свои приятели. Обядът ще се състои в нюйоркския ресторант Smith and Wollensky, също отделящ средства за благотворителния фонд Glide.

Възможността да се сподели храната и беседата с Бъфет се предлага на търг от 2000 г. насам. През 2005 г. обядът със знаменития инвеститор беше продаден за 351 хил. долара, докато през миналата година приходите от нeго надхвърлиха 2,1 млн. долара. През 2009 г. обаче, поради финансовата криза, едва ли ще може да бъде достигнат миналогодишния рекорд, допълва медията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още