IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай блокира линкове с порнографско съдържание в търсачката на Google

Столицата Пекин пък набира десетки хиляди доброволци, които да осъществяват контрол в интернет

13:44 | 20.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Китай блокира линкове с порнографско съдържание в търсачката на Google

Китайското правителство блокира някои от линковете в търсачката на Google с мотива, че така ще спре разпространението на порнография, съобщи Bloomberg.

Китайският регулатор, който осъществява контрола върху порнографията в интернет, е поискал от Google да премахне линкове с подобно съдържание, предава официалната агенция Xinhua. Мерките не засягат резултатите от търсене на английски.

Ходът идва след призива на чуждестранните производители на компютри към Китай да обмисли отново изискванията всички нови компютри, продавани в страната, да бъдат снабдени със софтуер за уеб-филтриране от 1 юли.

Говорител на Google е заявил, че представители на компанията са се срещнали с правителството, за да обсъдят въпроса. Търсачката също работи активно в страната, за да ограничи порнографското съдържание и материалите, които могат да окажат вредно влияние върху децата, допълва говорителят на компанията.

Компютрите, на които е инсталиран филтърът Green Dam-Youth Escort, ще блокират сайтове с порнографско съдържание, както и препратки към обявената за незаконна организация Фалун Гонг, според изследователи на Университета в Мичиган. В обновената на 17 юни версия на филтриращия софтуер обаче не е поправена неизправност, която може да позволи на някои сайтове да превземат компютъра, смятат изследователите.

Вчера стана ясно, че китайската столица Пекин набира десетки хиляди доброволци, които да осъществяват контрол в интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още