IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрийска медийна компания купи 50% от телевизия Европа

Купувачът е Стевиа Комюникейшънс, част от Altelys, фокусирана в медийните инвестиции в Източна Европа

13:05 | 18.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Австрийска медийна компания купи 50% от телевизия Европа

Австрийска медийна компания е купила 50% от акциите на телевизия "Европа". Това съобщи досегашният председател на съвета на директорите на телевизията Емил Стоянов на пресконференция. Във Виена вчера е подписан договор за продажбата на 50 на сто от акциите на телевизията на медийната компания Стевиа Комюникейшънс.

Сумата по сделката не се уточнява.

Стевиа Комюникейшънс се представлява от Карл фон Хабсбург-Лотринген. Австрийската медийна компания е част от европейската медийна група Altelys, фокусирана в медийните инвестиции в Източна Европа. Основен партньор на Карл фон Хабсбург-Лотринген в Atlelys е Христо Грозев.

Хабсбург и Стоянов са постигнали съгласие по всички точки, засягащи бъдещото управление на ТВ Европа. Председател на Съвета на директорите ще бъде Хабсбург, а Емил Стоянов ще остане акционер в медията. Той посочи, че ще концентрира вниманието си в дейността си на евродепутат. Телевизията ще има двама изпълнителни директори, които да представляват интересите на двете страни - Любомир Попов и Мартин Минчев.

ТВ "Европа" ще запази досегашния си формат на новинарска телевизия. Христо Грозев съобщи, че инвестиционните планове на компанията включват и пускане на втори телевизионен канал, който да бъде с по-развлекателно съдържание. По думите на Грозев идеята е новият канал да стартира след 2-3 месеца, ако не възникне проблем с регулаторната система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още