IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Южна Корея отхвърли искове на местни компании за обезщетения от Microsoft

Според съда пазарните дялове на ищците са се понижили вследствие на тяхната ценова неконкурентоспособност и неспособността им за реализация на международния пазар

13:46 | 11.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Южна Корея отхвърли искове на местни компании за обезщетения от Microsoft

Районният съд в Сеул отхвърли исканията на две местни компании за компенсации от страна на Microsoft, съобщава Newsobserver.

Представителите на Digito.Com и Sanview Technology Inc. обвиниха гиганта в нарушение на закона за конкуренцията и злоупотреба с господстващата му позиция на пазара и поискаха Microsoft да им изплати съответно 30 млрд. корейски вона (23,9 млн. щатски долара) и 10 млрд. вона (8 млн. долара).

От компаниите твърдяха, че Microsoft ги е ощетила финансово с прилагането към Windows на платформата Windows Media Services, даваща възможност за генериране на аудио и видео потоци, които се предават по интернет в реално време. Според съда обаче пазарните дялове на Digito.Com и Sanview Technology Inc. са се понижили вследствие на тяхната ценова неконкурентоспособност и неспособността им за реализация на международния пазар.

През последните години Microsoft е въвлечена в съдебни производства от свои конкуренти в Южна Корея, САЩ и Европа. През 2006 г. корейските антимонополни органи задължиха компанията да плати глоба в размер на 32,49 млрд. корейски вона (около 26 млн. долара).

През януари европейските регулатори повдигнаха официални обвинения срещу Microsoft за злоупотреба с господстващо пазарно положение заради обвързаността на интернет браузъра Internet Explorer с операционната система Windows, която се използва на 95% от персоналните компютри по света. В Европа сумата от всички глоби, наложени на Microsoft, надвишава 1 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още