IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Балмър: Microsoft може да „изнесе“ служители от САЩ заради данъчни промени

Барак Обама планира да наложи по-високи данъци върху печалбата на компаниите от чужбина

21:48 | 03.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Балмър: Microsoft може да „изнесе“ служители от САЩ заради данъчни промени

Microsoft Corp. може да „изнесе“ част от служителите си от САЩ, ако Конгресът одобри плана на президента Барак Обама да наложи по-високи данъци върху печалбата на компаниите от чужбина, е заявил главният изпълнителен директор на най-големия производител на софтуер в света Стив Балмър, съобщи Bloomberg.

“Това прави работните места в САЩ по-скъпи”, е казал Балмър в интервю. “За нас ще е по-добре да ги изнесем от САЩ, отколкото д аги задържим в страната”.

На 4 май Обама предложи да бъдат обявени за незаконни или ограничени данъчни облекчения на стойност около 190 млрд. долара за компании, които развиват дейност извън страната, през следващите десет години.

В момента данъчните закони в САЩ позволяват на компаниите да отлагат плащането на част от данъците върху доходите от чужбина, докогато тези средства остават като инвестиция извън страната. Обама иска да прекрати тази схема, за да се инвестират въпросните печалби в страната.

Балмър е един от десетте ръководители на щатски софтуерни компании, които са се противопоставили днес на предложението на президента на срещи с представители на Белия дом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още