IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Windows 7 на пазара в края на октомври

От Microsoft заявиха, че до края на юли ще разпратят инсталационния пакет на Windows 7 на производителите на персонални компютри

15:21 | 03.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Windows 7 на пазара в края на октомври

Операционната система Windows 7 ще започне да се продава от 22 октомври тази година, съобщава Ройтерс, позовавайки се на съобщение от Microsoft Corp.

По-рано имаше предположения, че новата операционна система, която ще замени непопулярната Vista, ще излезе на пазара в началото на следващата година, но миналия месец от Microsoft потвърдиха, че ще атакуват пазара в периода на годината, когато покупките са най-засилени.

От Microsoft заявиха, че до края на юли ще разпратят инсталационния пакет на Windows 7 на производителите на персонални компютри. Така след 22 октомври потребителите ще могат да си купуват нови компютри с инсталиран Windows 7 или да си купуват само инсталационния пакет, който да инсталират на старите си машини.

От Microsoft потвърдиха, че закупилите персонални компютри с Vista преди 22 октомври ще могат да получат безплатна инсталационна версия на Windows 7, като засега подробности не се съобщават.

Разработването на Windows 7 започна в началото на 2000 г., а първата публична демонстрация на операционната система се състоя на 28 октомври 2008 г. В началото на януари 2009 г. Microsoft даде открит достъп чрез сайта си до бета версията на Windows 7.

Над 90% от персоналните компютри в света работят под Windows. След предизвикалата разочарование Vista пускането на Windows 7 ще изиграе решаваща роля за възвръщането на доверието на потребителите към продукта, от който Microsoft изкарва повече от половината си печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още