IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Acer може да стане първият производител в света, пуснал нетбук с Android

Компанията планира да започне продажби на модела си Aspire One с операционната система на Google през третото тримесечие на 2009 г.

15:05 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Acer може да стане първият производител в света, пуснал нетбук с Android

Третият най-голям компютърен производител в света – Acer, обяви, че планира да пусне в продажба през третото тримесечие на тази година нетбуци с операционната система на Google Android.

Съобщението бе направено от президента на компанията за IT продукти Джим Уонг по време на пресконференция в рамките на Computex – второто по големина световно компютърно изложение, предаде Ройтерс. Изложението бе открито днес в Тайван.

Моделът, който ще бъде оборудван с използваната за смартфони операционна система на Google, е Aspire One. С него Acer може да се превърне в първия производител, пуснал нетбук с Android, ако успее да изпревари конкурентните компании, които вече обявиха такива планове, без да уточняват с точност периода на излизане на пазара. Такава компания е например китайската Guangzhou Skytone Transmission Technologies, съобщила наскоро, че прави последни тестове на свой нетбук с Android.

В момента моделът Aspire One се предлага с Microsoft Windows XP, както и голяма част от останалите нетбуци на пазара досега.

От Acer засега не коментират цената на новия си продукт, като уточняват само, че тя ще е по-ниска от тази на устройствата с операционна система на Microsoft. Очаква се и животът на батерията на новия нетбук да е по-дълъг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още