IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Турски хакери проникнаха в американски военни сървъри

Предполага се, че за проникването в сървърите хакерите са използвали слабостите на базата данни Microsoft SQL Server

14:55 | 29.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Турски хакери проникнаха в американски военни сървъри

Турски хакери от групировката m0sted са проникнали в два американски военни сървъра, съобщава InformationWeek. Единият от хакнатите сървъри се намира в завода за боеприпаси McAlester Army Ammunition Plant, а вторият - в инженерния корпус на сухопътните войски на САЩ.

Предполага се, че за проникването в сървърите хакерите са използвали слабостите на базата данни Microsoft SQL Server.

Сървърът в завода за боеприпаси е бил хакнат на 26 януари 2009 г., сочат данни на InformationWeek. В този ден всички посетители на сайта на завода автоматично са били пренасочвани към сайт, създаден в знак на протест против изменението на климата.

Преди повече от година пък е бил хакнат сървърът на инженерния корпус - на 19 септември 2007 г. Известно време след това всички посетители на сайта на корпуса са били пренасочвани към сайт с антиамерикански и антиизраелски лозунги.

През март в Румъния беше задържан 23-годишният студент Едуард Мандру, известен в интернет средите под псевдонима Wolfenstein. Въпросният е заподозрян за проникване в компютърната мрежа на Пентагона през 2006 г. и заразяване на няколко компютъра на американското военно ведомство с троянски вирус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още