IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира проект за безплатен домашен интернет за учителите

В рамките на проекта над 70 хил. учители ще имат възможност да получат субсидия за достъп до световната мрежа

17:28 | 26.05.09 г.
Стартира проект за безплатен домашен интернет за учителите

На 27 май министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще даде старт на проекта за осигуряване на безплатен домашен интернет на българските учители, съобщиха от министерството.

В рамките на проекта над 70 хил. учители ще имат възможност да получат субсидия за достъп до световната мрежа.

Средствата, които са предвидени за инициативата, са по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Европейския социален фонд по проект „ИКТ в образованието” на министерството.

Министерството работи също и по национална програма „ИКТ в училище”, която се явява продължение на Националната стратегия за въвеждане на информационните и комуникационни технологии в българските училища (2005-2007). 

Целта на програмата е осигуряване на национална опорна свързаност, интернет достъп и поддръжка на национален контролен център за управление на комуникациите и съдържанието, осигуряване на компютърна техника за награди за постижения на изявени ученици и учители в сферата на информационните и комуникационните технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още