IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МВР и НСИ ще обменят информация в реално време

НСИ ще предоставя на МВР данни от статистическите изследвания, включени в Националната статистическа програма в съответствие с календара си за разпространение на информация

13:35 | 25.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
МВР и НСИ ще обменят информация в реално време

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков и доц. д-р Мариана Коцева - председател на Националния статистически институт, подписаха рамково споразумение за взаимодействие и обмен на информация между МВР и НСИ, съобщиха от министерството.

Взаимодействието между двете институции включва непрекъснат обмен в реално време на информация за социално-икономическите, демографските и други процеси в страната, както и оказване на експертна помощ и съдействие.

Съгласно споразумението НСИ ще предоставя на МВР данни от статистическите изследвания, включени в Националната статистическа програма в съответствие с календара си за разпространение на информация.

МВР пък ще съдейства на НСИ, като участва в разработването на нормативни актове и други методологически документи по въпроси от взаимен интерес.

Обменът на информация ще се извършва при спазване на разпоредбите на Закона за статистиката, Закона за защита на класифицираната информация и Закона за защита на личните данни.

При информационния обмен ще се използват автоматизирани информационни системи и мрежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още