IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Листване на Facebook – след няколко години

Според ръководството на компанията в момента тя няма нужда от нов капитал

12:11 | 20.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Листване на Facebook – след няколко години

Листване на борсата на Facebook действително е възможно, но едва след няколко години. По този начин коментира спекулациите по въпроса Марк Цукербергер, един от основателите на сайта, подчертавайки, че социалната платформа няма належаща нужда от нов капитал.

Въпреки това генералният директор на Facebook казва, че остава отворен към нови партньорства и инвеститори и посочва, че сайтът ще може да изпълни целите си с разполагаемата в момента финансова база.

„Ако има инвестиции за уточняване на приятелска основа, ще ги разгледаме, но само за да имаме по-широк поглед, ако решим в бъдеще, че искаме да правим нещо“, обясни Цукербергер по време на телекомуникационен семинар, провеждан паралелно в Париж, Ню Йорк и Азия, предаде Ройтерс.

„Що се отнася до слуховете, които достигат до нас, това са просто различни състояли се разговори, но няма нищо ново за коментиране“, допълни той в телефонно изявление от Калифорния.

Според специализирания блог TechCrunch Facebook е отказал финансиране от 200 млн. долара, което е оценявало компанията на 8 млрд. долара. От своя страна, VentureBeat предава, че собствениците на платформата водят преговори за получаването на финансиране за 150 млн. долара.

Цукербергер отказва да коментира тези информации.

През 2007 г. Microsoft инвестира 240 млн. долара в компанията в замяна на дял от 1,6%, което оцени фирмата на 15 млрд. долара.

Facebook е създаден преди пет години и към момента има около 200 млн. активни потребители, или два пъти повече спрямо август миналата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още