IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интернет търговия по стъпките на парите

В опит да ограничат разходите си богатите американци решават да пазаруват онлайн

11:08 | 20.05.09 г.
Интернет търговия по стъпките на парите

Заради свиването на богатството си заможните американци започват да ограничават разходите си и да оценяват внимателно покупките си, като за тази цел много от тях решават да пазаруват онлайн.

Дори и с няколко долара по-бедни обаче богатите си остават доста привлекателна мишена за търговците, последните от които са съветвани да засилят интернет търговията си.

Броят на заможните домакинства в САЩ (тези с чисто богатство от над 500 хил. долара) е намалял миналата година на 15,6 млн. от 16,4 млн. за 2007 г., показва проучване на TNS Media Intelligence.

Въпреки това богатите имат значителни средства за харчене, с които не много други могат да се похвалят.

„Домакинство с активи от 1 млн. долара, което е загубило 30 на сто от стойността си, в никакъв случай не е стиганало до нивото на средната класа”, казва Лиса Филипс, анализатор от eMarketer.

Заради по-спестовното си поведение сега обаче тези домакинства започват да пазаруват онлайн.

„При използването на персонални компютри и мобилни устройства богатите интернет потребители са по-активни от всякога”, казва Филипс. „Техният брой продължава да расте, дори и при сериозна рецесия”.

От comScore установяват, че над 50 млн. от хората в домакинства с доходите от и над 100 хил. долара, са били онлайн през март - с 3,4 на сто повече в сравнение с март 2008 г.

По-важното обаче е, че те формират над една четвърт от общата интернет аудитория в САЩ, така че за търговците остава само задачата да ги локализират, пише eMarketer.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още