IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов конкурент на iPhone излиза на американския пазар от юни

Операторът Sprint и производителят Palm залагат много на новия модел Pre, който ще се продава за около 200 долара, колкото и телефона на Apple

10:40 | 20.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Sprint
Снимка: Sprint

Американският телекомуникационен оператор Sprint обяви, че ще започне да продава от 6 юни новия мултифункционален телефон на Palm – Pre, който предизвика ентусиазъм сред представителите на сектора по време на представянето си през януари, предаде АФП.

Pre ще се продава за около 200 долара, при условие че клиентът се ангажира с договор за най-малко две години при третия по големина оператор в страната. Цената му е сравнима с тази на iPhone на Apple (разпространяван от AT&T) – продуктът, който Palm си е поставил за цел да конкурира.

Според ръководството на Sprint предимството на новия модел пред останалите смартфони е, че съчетава еднакво добре представени функционалности за работа и за забавление.

Дългоочакваното излизане на Pre позволи на Palm да увеличи цената на акциите си почти двойно през последната година въпреки посредствените финансови резултати на компанията, като изглежда, че и Sprint залага много на този телефон, тъй като телекомът през последните години губи пазарен дял за сметка на AT&T и Verizon.

Телефонът е с операционна система Palm Web OS, която е отворена към всички, които искат да разработват различни приложения. Интернет гигантите Yahoo!, Google, Facebook и Amazon са сред първите партньори, с които Palm ще работи в тази насока.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още