IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Vodafone с над 50% спад на печалбата, ще съкращава разходите с 1 млрд. лири

Особено силно е засегнат бизнесът на компанията в Европа, компанията е отписала активи за 5,9 млрд. лири в рамките на година

10:46 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Vodafone с над 50% спад на печалбата, ще съкращава разходите с 1 млрд. лири

Мобилният оператор Vodafone отчете спад на печалбата си преди данъци в размер на 53,5 на сто до 4,2 млрд. лири за дванадесетте месеца до края на март тази година. През съпоставимия период на предходната година положителният резултат е възлязъл на 9 млрд. лири.

Продажбите на компанията са нараснали с 15,6 на сто до 41 млрд. лири, което обаче се дължи главно на обезценката на британската валута срещу еврото и добро представяне на развиващите се пазари.

Слабите резултати ще принудят ръководителите на Vodafone да ускорят процеса по въвеждане на програмата за съкращаване на разходите с 1 млрд. лири. Очаква се само в рамките на годината до края на март 2010 да бъдат съкратени разходи за около 650 млн. лири.

За разглеждания период от Vodafone са били принудени да отпишат активи за 5,9 млрд. лири, главно заради разочароващо представяне на бизнеса в Испания, пише ВВС.

Неясната икономическа ситуация е довела дотам, че ръководителите на Vodafone не дават никакви прогнози за продажбите си през настоящата година. Причината за това е, че през миналата година компанията на два пъти трябваше да коригира своите прогнози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още