IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Икономедия: Не сме за продан, Ковачки не ни е купувал

Вестник „Класа” излезе с информация, че „Икономедиа“ е продадена на Христо Ковачки и „Дневник” ще смени собствеността си след изборите

17:53 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Икономедия: Не сме за продан, Ковачки не ни е купувал

"Вестник „Дневник“ не е продаден нито на Христо Ковачки, нито на близки до властта бизнесмени. Сделка за продажба на „Икономедиа“ не само няма, но и такава не е обсъждана“, се казва в официално опровержение на издателска група „Икономедия“, изпратена до медиите, по повод разпространените слухове за нейната продажба.

“Днес вестник „Класа” излезе с информация, че „Икономедиа“ е продадена на Христо Ковачки и вестник „Дневник” ще смени собствеността си след парламентарните избори. Въпреки че информацията е абсолютно категорично отречена от издателя Иво Прокопиев, изпълнителния директор на "Икономедиа" Бисер Боев и главния редактор на "Дневник" Велислава Попова, анонимният журналист, написал материала, настоява на обратното”, пише в опровержението.

Пред “Дневник” замесеният купувач Христо Ковачки също отрече да е замесен в подобна сделка.

"Не съм търсен от вестник "Класа". Нямам обяснение защо ме свързват с "Икономедиа". На този етап нямаме интереси да купуваме медии и да инвестираме в тях. В следващ етап може да обмислим и този въпрос", обясни Ковачки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още