IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google ще трябва да почака, преди да стигне до гръцките улици

Преди да даде разрешение за снимане, Гърция иска да знае кой ще прави снимките и да бъде обяснено на хората как могат да търсят правата си, ако не искат свързани с тях снимки да се разпространяват

08:57 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Google ще трябва да почака, преди да стигне до гръцките улици

Гръцките власти за защита на личните данни обявиха забрана до ново нареждане за плановете на интернет компанията Google да заснеме гръцките улици, за да ги „вкара“ в услугата си Street View, предаде АФП.

В съобщение, публикувано на сайта си, институцията уточнява, че „очаквайки допълнителна информация“ от американската група, „няма да разреши започването на работа по събиране на изображения“ за Street View – софтуер, предоставящ достъп до интерактивни снимки и поглед от различни ъгли към улиците на големите градове по света.

Сред исканите сведения от Гърция са например самоличността на служителите, които ще извършват заснемането, срокът на съхранение на данните, преди пускането им онлайн с размити очертания на спорните обекти, както и какви мерки са предвидени, за да се предупредят гражданите за техните права да спрат използването на изображения, които ги засягат.

Съобщава се още, че от Google са обещали да размият образите на всички заснети отблизо лица и регистрационни номера за автомобили.

Разрастването на пуснатата през 2007 г. Street View вече буди недоволство на немалко места по света. Един от многобройните примери е от Великобритания, където мъж яростно възрази срещу разпространението на негова снимка на излизане от секс магазин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още