IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 60% от българските фирми подменят ИТ оборудване на всеки три години

Обезпокоителна тенденция е, че само 3% са склонни да отделят най-много средства за иновационни проекти

13:12 | 27.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Над 60% от българските фирми подменят ИТ оборудване на всеки три години

Българските компании имат склонност да заменят своето ИТ оборудване по-често, отколкото в предишни години – 63% от бизнесите заменят ИТ техниката на всеки три години, докато 29% осъвременяват своите технологии в срок между четири и шест години след придобиване. Това показват данните от проведено през март 2009 г. проучване на Intel у нас.

Само 3% от респондентите казват, че подмяна на технологии се извършва след повече от шест години след покупката.

В 49% от компаниите собствениците и главните изпълнителни директори са директно ангажирани във взимането на решения за ИТ инвестициите.

Според резултатите от анкетата българските бизнеси са склонни да вложат най-много пари за хардуер (44%) и за проекти за интеграция (18%).

Обезпокоителна тенденция е, че само 3% са склонни да отделят най-много средства за иновационни проекти. В същото време 69% от българските компании имат интерес да инвестират в „зелени” и екосъобразни технологии, но 42% от тях считат, че не могат да си позволят такива вложения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още