IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БТК купува 2be*

Сумата по сделката не се уточнява, предстои решение на КЗК

11:22 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
БТК купува 2be*

БТК и собствениците на търговската марка 2be - фирма „Кимимпекс Търговия и Лизинг” ООД - подписаха договор, според който БТК придобива 100% от веригата магазини за телекомуникационни услуги 2be.

Сделката е одобрена от Управителния съвет на БТК и днес е внесена за одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Процесът по интеграция се очаква да приключи до края на годината и предвижда ребрандиране, както и сливане на веригата магазини с търговската мрежа на БТК.

На въпрос на Investor.bg за сумата по сделката от компаниите заявиха, че това е търговска тайна. Засега не може да бъде предоставена и точна информация относно плановете за инвестиции в развитието на магазинната мрежа на 2be в бъдеще. 

В момента магазините с марка 2be са 112 в страната, казаха от БТК. След одобрението на сделката търговските обекти на телекомуникационната компания ще станат общо 240.

Запитани дали се предвижда смяна на мениджмънта на 2be след придобиването, от БТК отговориха, че такива планове няма и Станислава Арнаудова ще остане на поста изпълнителен директор на веригата. Броят на служителите също ще се запази. 

„Сделката е част от стратегията на БТК за превръщането й от технологична в клиентски-ориентирана, ефективна и динамична компания. Дългосрочният ангажимент, който сме поели към клиентите, е да предоставяме по-добри услуги на по-ниска цена“, коментира Бернар Москени, главен изпълнителен директор на БТК.

От компанията допълват, че договорът между двете компании е естествено продължение на близкото партньорство и успешното съвместно портфолио от предлагани продукти и услуги. 

БТК е собственик на третия мобилен оператор в страната, опериращ под марката vivatel. Към края на миналата година броят на клиентите на vivatel е над 1 млн., казаха от компанията, без да се ангажират с прогнози за 2009 г. 

2be е на пазара от 12 години, като според съобщението на БТК днес във веригата работят „няколкостотин висококвалифицирани служители“.

*Актуализирано към 11:30

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още