IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изпълнителният директор на MySpace напуска поста си

Деуолф, участвал при стартирането на сайта през януари 2004 г., ще остане в борда на MySpace в Китай и ще е стратегически съветник на компанията

10:11 | 23.04.09 г.
Изпълнителният директор на MySpace напуска поста си

Съоснователят на социалната мрежа MySpace Крис Деуолф ще напусне поста на изпълнителен директор на сайта, предава AP.

От News Corp., компанията собственик на MySpace, съобщиха, че решението е било взето по взаимно съгласие между Деуолф и бившия изпълнителен директор на AOL Джонатан Милър, който бе назначен за директор по дигитални технологии в News Corp на 1 април.

Деуолф, участвал при стартирането на сайта през януари 2004 г., ще остане в борда на MySpace в Китай и ще е стратегически съветник на компанията.

Обмислят се и нови задължения за съоснователя Том Андерсън, за когото се предвижда роля в създаването на креативни продукти, казва човек, запознат с обсъжданията.

По думите на Милър новата мениджърска структура ще бъде представена скоро.

Според източника Деуолф, както и Андерсън, имат двугодишни трудови договори за 15 млн. долара. Договорът на Деуолф, който той няма да поднови, изтича през октомври.

Миналата година MySpace бе изпреварена от Facebook по брой потребителите в световен мащаб, като в момента MySpace има 130 млн. потребителите за разлика от конкурента си с 200 млн. потребители.

MySpace все още е най-голямата социална мрежа в САЩ, но регистрирането на нови членове изглежда се забавя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още