IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Adobe пуска Flash за телевизори

Новината е част от общата тенденция за постепенна замяна на компютърния екран с телевизор при гледане на видеосъдържание в различни сайтове

22:03 | 21.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Adobe пуска Flash за телевизори

Американският софтуерен производител Adobe обяви, че софтуерът му Flash, използван за визуализиране на видео в интернет, занапред ще може да се интегрира в телевизионни постове, свързани с интернет, цифрови декодери и четящи устройства за Blu-ray дискове.

Съобщението се вписва в общата тенденция за постепенна замяна на компютърния екран с телевизиония при гледане на видеосъдържание в различни сайтове.

„Потребителите искат да виждат на екрана своите видеа, приложения, предпочитани услуги и друго интернет съдържание, до което дава достъп flash-технологията", обяснява Дейвид Вуодхуани, вицепрезидент в Adobe, цитиран от АФП.

Тази нова версия на платформата Flash е вече достъпна за производителите на електроника и се очаква потребителите да могат да се възползват от нея през втората половина на тази година.

Adobe има лидерски позиции на пазара на софтуер за разпространение на видео онлайн, сектор, в който Microsoft също се опитва да завземе позиции със своя Silverlight.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още