IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кандидатът за „Радио и тв системи“ на БТК сезира ЕК заради законите ни

Заради изменения в законодателството австрийската компания ORS не може да участва в прехода на България към цифровизация

15:42 | 14.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кандидатът за „Радио и тв системи“ на БТК сезира ЕК заради законите ни

Особеностите на българското законодателство толерират местни участници в процеса по цифровизация, за което ще сезираме Европейската комисия, е заявил Михаел Вебер, директор Маркетинг, продажби и комуникации в австрийската компания ORS, пред вестник Wiener Zeitung.

Изказването му е във връзка със започналото преди около месец разследване от страна на Комисията за защита на конкуренцията на намерението на ORS да придобие от БТК „Национално управление радио и телевизионни станции“ (НУРТС).

Новите изменения в медийното и телекомуникационното законодателство в България, които са в разрез с практиките в ЕС, изключват ORS като собственик на предавателна мрежа да участва в прехода към цифровизация, подчертава Вебер.

Решението да бъде продадена НУРТС се забавя поради политически турбуленции и предстоящите парламентарни избори в България, заявява Михаел Вебер.

В становището си за започване на проучване от КЗК подчертават, че съществуват сериозни опасения, че след планираната сделка новият собственик ще предлага на по-високи цени услугите, които предоставя понастоящем НУРТС.

НУРТС предоставя услугите радио- и телевизионно разпространение, линии под наем и колокация. Основната дейност на ORS включва предоставяне на технически консултации, техническо проектиране (мрежи, мултиплекси и др.) и управление на телекомуникационни проекти.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още