IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Cisco планира инвестиции в ИТ сектора в Южна Корея

Щатската компания ще инвестира или отпусне под формата на заеми общо 500 млн. долара на телекоми и технологични компании в страната, съобщиха от правителството

13:50 | 14.04.09 г.
Cisco планира инвестиции в ИТ сектора в Южна Корея

Cisco Systems Inc. планира да инвестира или да отпусне под формата на заеми общо 500 млн. долара на телекоми и технологични компании в Южна Корея през следващите пет години, са съобщили днес от правителството, цитирани от Dow Jones.

Щатската компания ще създаде също фонд за информационни технологии на стойност 40 млн. долара през първата половина на годината, който ще инвестира в корейски компании, се посочва в изявлението на правителството след среща на главния изпълнителен директор на Cisco Джон Чембърс с президента на страната Ли Мюн-бак.

Cisco планира също да построи център за изследвания и развойна дейност в Корея и да участва в проект за градско развитие, се посочва в изявлението. В него се допълва, че инвестицията на компанията в центъра и проекта за градско развитие не са определени, но се очаква да надминат инвестицията от 1,1 млрд. долара, която Cisco направи по-рано в Индия.

Представители на Cisco не са били открити за непосредствен коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още