IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Скок на акциите на Yahoo след информация за възможен съюз с Microsoft

Двете компании са обсъждали поделяне на отговорностите по продажба на различните типове реклама

22:03 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Скок на акциите на Yahoo след информация за възможен съюз с Microsoft

Акциите на Yahoo се движат в контраст с общия тренд на технологичните книжа на американския пазар в понеделник, като към момента отчитат ръст от 6,7% до 14,37 долара за брой след информация за провела се миналата седмица среща с ръководството на Microsoft.

По време на разговорите за пореден път се е обсъждало потенциално партньорство между двете компании в областта на онлайн рекламата, съобщава AllThingsDigital.

Според информацията е дискутирана възможността двете компаниите да си поделят отговорностите по продажбите на различните видове реклама, като се предвижда Yahoo да поеме банер рекламата, а Microsoft – рекламата при търсене.

Не е ясно до какъв резултат ще доведат тези преговори, като се има предвид, че те представляват поредният епизод от сагата Microsoft-Yahoo, която започна още миналата година, когато Microsoft се опита да купи интернет компанията, но претърпя неуспех.

Според извършено наскоро проучване, цитиране от MarketWatch, заедно Yahoo и Microsoft достигат до над 86% от онлайн потребителите в САЩ със своите банер реклами в сравнение със 78% за Google, постигнати главно чрез YouTube.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още