IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sharp и Pioneer обединяват производствата си на оптични дискове

Новата компания ще започне дейността си в началото на октомври 2009 г.

11:04 | 10.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Sharp и Pioneer обединяват производствата си на оптични дискове

Японските компании Sharp и Pioneer обявиха създаването на обща компания, обединяваща производствата им на оптични дискове с надеждата да се превърнат в едни от най-големите играчи на този пазар в световен мащаб.

Търсенето на плейъри за оптични дискове (или т.нар. дискове Blu-ray, където „е“ от думата „blue” е умишлено изпуснато, за да може да се патентова названието) нараства силно от миналата година насам, когато Toshiba се отказа от формата HD-DVD, признавайки победата на лагера на защитниците на конкурентния формат, разработван от Sony.

Sharp, който е най-големият акционер в Pioneer с дял от 14% в капитала на компанията, удвои в сряда прогнозите си за загуба за финансовата година, приключваща на 31 март. През февруари Pioneer пък обяви, че излиза от пазара на телевизори с плоски екрани.

Така на фона на световното икономическо забавяне и трудностите, които изпитват и двете компании в определени сегменти, новото обединение събира големи надежди за свеж източник на печалби.

Според съобщението на сайта на Sharp новата компания ще започне дейността си в началото на октомври тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още