IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Cisco продължава с придобиванията заради спада при технологичните компании

През 2007 г. от Cisco са придобили 11 компании, а през 2008 - пет

10:24 | 06.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Cisco продължава с придобиванията заради спада при технологичните компании

Американската компания за мрежово оборудване Cisco Systems Inc. е готова да увеличи темпа на сливания и придобивания през годината благодарение на спада на финансовите оценки на технологичните компании, е заявил Нед Хупър, старши вицепрезидент на отдела за бизнес развитие на компанията, съобщи Bloomberg.

“Ще бъдем активни. Ще продължим да използваме сделките по сливане и придобиване като основна част от стратегията ни за разрастване. Спадът е много позитивен за нас”, е казал Хупър в интервю.

Малко компании в Силициевата долина са сключили повече сделки за придобиване от Cisco. Групата е закупила около 130 компании в 25-годишната си история, използвайки ги за навлизане на нови пазари. През 2007 г. от Cisco са придобили 11 компании, а през 2008 - пет.

“Темпът (на придобиване) се забави, тъй като искаме да сме сигурни, че сключваме правилните сделки”, пояснява Хупър. “Очакваме да бъдем активни през следващите 12 месеца”.

През февруари главният изпълнителен директор Джон Чембърс заяви, че планира да използва кешовите наличности на Cisco в размер на 29,5 млрд. долара за придобивания. Миналия месец Cisco купи производителя на камери Pure Digital Technologies Inc. за 590 млн. долара в акции.

Като цяло придобиванията на технологични компании в САЩ са се понижили с 82 на сто до 2,2 млрд. долара за първото тримесечие на 2009 г. на годишна база, по данни на Bloomberg. Броят на обявените сделки е намалял до 206 от 337.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още