IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Несъгласие за цената провали преговорите за придобиване на Sun от IBM

Договорът за сливане не е влючвал и гаранции, че IBM ще сключи сделката дори и при наличие на бариери като антитръстово разследване

09:35 | 06.04.09 г.
Несъгласие за цената провали преговорите за придобиване на Sun от IBM

Преговорите за придобиване на Sun Microsystems от International Business Machines за 7 млрд. долара претърпяха провал, след като двете компании не успяха да постигнат съгласие по отношение на цената и условията на сделката, казва източник, близък до преговорите, цитиран от Bloomberg. 

Бордът на директорите на Sun, оглавяван от съоснователя на компанията Скот МакНийли, е информирал на 4 април IBM, че прекратява ексклузивните преговори, предава източникът. Sun е отхвърлила оферта за около 9,4 долара на акции с аргумента, че е твърде ниска.

Неуспехът на разговорите, които щяха да доведат до най-голямата технологична сделка за годината, изостря натиска върху МакНийли да намери друг кандидат купувач предвид очакванията на производителя на сървъри за сериозна годишна загуба заради спад в търсенето.

Sun осуети преговорите, тъй като договорът за сливане не включвал гаранции, че IBM ще сключи сделката дори и при наличие на бариери като антитръстово разследване или друг вид забавяне, според източника. Придобиването на Sun би било най-голямата покупка в историята на IBM.

Не е ясно обаче дали преговорите са окончателно прекратени или ще бъдат подновени по-късно, пояснява източникът.

Новината за потенциално сливане, която доби публичност в средата на март, повдигна въпроси дали това ще създаде нови възможности за двете компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още