IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Toshiba дава $20 млн. за дела на Panasonic от обща компания за LCD екрани

Toshiba ще придобие 40-те процента на Panasonic в Toshiba Matsushita Display Technology, която е вторият най-голям играч на световния пазар за LCD екрани от малък и среден размер

10:31 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Toshiba дава $20 млн. за дела на Panasonic от обща компания за LCD екрани

Японската група Toshiba съобщи, че ще изкупи дела на Panasonic в тяхната съвместна компания за екрани с течни кристали (LCD) за около 2 млрд. йени (20,3 млн. долара), предаде Ройтерс.

Toshiba ще придобие 40-те процента на Panasonic в Toshiba Matsushita Display Technology, която е вторият най-голям играч на световния пазар за LCD екрани от малък и среден размер.

Решението се вписва в плановете за преструктуриране на Toshiba, целящо да постигне икономии за 300 млрд. йени през току-що започналата нова фискална година. Това обясняват от компанията, уточнявайки, че искат възможно най-бързо да бъде взето решение за възстановяване на губещия в момента джойнт-венчър.

За приключилата в четвъртък финансова 2008-2009 г. съвместната компания има оперативна загуба от 30 млрд. йени при продажби за 270 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още