IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IBM понижил офертата си за Sun Microsystems

Предлаганата цена е 9,55 долара на акция спрямо 10-11 долара преди няколко седмици

10:14 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
IBM понижил офертата си за Sun Microsystems

IBM е понижил офертата си за Sun Microsystems до 9,55 долара за акция и е възможно през следващата седмица да разкрие повече подробности по най-голямото предложение за изкупуване на акции, което някога е отправяла компанията. Това съобщава Ройтерс, позовавайки се на източник, близък до преговорите.

Според цитирания източник цената не е окончателна, дори и от IBM да смятат, че Sun струва по-малко, отколкото е било преценено преди няколко седмици, в които е направен анализ на групата.

Сливането на двете компании би създало компания, чийто дял от пазара на сървърите Unix ще бъде 65%, като този сегмент се оценява на 17 млрд. долара. Очаква се антимонополните органи да обърнат сериозно внимание на сделката.

При цена на акция от 9,55 долара закупуването би се осъществило с премия от 92% спрямо цената на затваряне на книжата на Sun на 17 март, денят преди първото съобщение за предложение на IBM.

Миналия месец Wall Street Journal съобщи, че IBM може да предложи между 10 и 11 долара за акция на Sun Microsystems, като тогава цялата сделка бе оценена на около 8 млрд. долара. 

Още по темата:

Ще създаде ли нови възможности обединението на IBM и Sun Microsystems?

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още