IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Две фирми продължават в конкурса за документите с биометрични данни

По реда на класирането това са “Сименс” ЕООД и Консорциум “Принтек”

17:01 | 01.04.09 г.
Две фирми продължават в конкурса за документите с биометрични данни

Две от компаниите, участвали в конкурса на МВР за документите с биометрични данни, са допуснати до фазата за водене на преговори. По реда на класирането това са “Сименс” ЕООД и Консорциум “Принтек”, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Оферираната цена на проекта е 116 млн. евро.

Новите български паспорти с биометрични данни ще са с цена, близка до средната за тази услуга в ЕС, се посочва още в съобщението.

В началото на седмицата министърът на вътрешните работи Михаил Миков утвърди окончателния протокол на комисията, оценила офертите на фирмите, кандидатствали за изпълнители на специална обществена поръчка с предмет: “Изграждане на Централизирана автоматизирана информационна система с децентрализирано персонализиране на българските документи за самоличност, за пребиваване и за управление на моторни превозни средства”.

Участвали са шест фирми.

Важно условие към фирмите-кандидатки е запазването на бързите (три дни) и експресни (осем часа) услуги за издаване на документите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още