IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вторият най-голям вестникарски издател в Чикаго потърси защита от фалит

Въпреки приетите мерки за редуциране на разходите, те не са били достатъчни, за да компенсират големите загуби от печатна реклама

16:47 | 31.03.09 г.
Вторият най-голям вестникарски издател в Чикаго потърси защита от фалит

Sun-Times Media Group Inc, вторият най-голям вестникарски издател в района на Чикаго, се превърна в поредната печатна медия в САЩ, която потърси защита от фалит по силата на закона, уреждащ преструктурирането на закъсалите компании, съобщава MarketWatch. 

От компанията, издател на Chicago Sun-Times, вярват, че имат достатъчно финансови ресурси, за да продължат ежедневните операции, като паралелно с това проведат реорганизация, включваща продажба на различни активи.

Въпреки приетите мерки за редуциране на разходите, те не са били достатъчни, за да компенсират големите загуби от печатна реклама, казват от компанията.

Тя не е единствената в сектора, която изпитва затруднения.

По-рано този месец Hearst Corp. реши да прекрати печатането на своя вестник Seattle Post-Intelligencer и да пренесе изданието изцяло онлайн. През февруари компанията предупреди, че може да закрие San Francisco Chronicle в случай, че не намери начин за драстично съкращаване на разходите.

Също през февруари защита от фалит потърсиха Philadelphia Newspapers LLC и Journal Register Co. Месец по-рано това стори компанията майка на Minneapolis Star-Tribune.

В началото на годината най-голямата вестникарска група в САЩ Gannett съобщи, че ще спре публикуването на Tucson Citizen, ако не намери купувач на изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още