IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google съкращава 200 служители от продажбите и маркетинга

Интернет компанията обяснява, че е инвестирала повече от необходимото в определени свои отдели

11:07 | 27.03.09 г.
Google съкращава 200 служители от продажбите и маркетинга

Интернет компанията Google Inc обяви, че съкращава екипа си за продажби и маркетинг с около 200 служители с обяснението, че е инвестирала повече от необходимото в определени свои отдели.

Ходът на лидера в онлайн търсенето е поредното усилие да свие разходите си в затруднените икономически условия и общо забавяне на рекламните разходи. През януари Google съкрати около 100 служители по наемане на персонал и каза, че ще съкрати още до 40 работни места през февруари, като се отказва от опитите си за навлизане в радио рекламата, пише Ройтерс.

„Когато компаниите растат толкова бързо, е почти невъзможно всичко да се направи правилно и определено ние не го направихме“, обяснява старши вицепрезидентът на отдела за глобални продажби и бизнес развитие Омид Кордестани в съобщение, публикувано на блога на компанията.

„В допълнение инвестирахме повече от необходимото в някои сфери на подготовка за темповете на нарастване, които регистрирахме към момента“ допълва той.

Базираната в Калифорния има общо почти 21 хил. служители. Не се уточнява колко служители работят в отдела за продажби и маркетинг.

Google държи дял от около 63 от сто от пазара на интернет търсене в САЩ, по данни на comScore. През 2008 г. 97% от приходите на компанията (общо 21,8 млрд. долара) са от реклама. През последното тримесечие на миналата година се отчита ръст на продажбите от 18% спрямо повишение от 51% за същия период година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още