IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обама ще отговаря онлайн на въпроси на американците за икономиката

Американците ще имат възможност да задават въпроси и да гласуват за тези, чиито отговори държат да видят, отговор ще получат най-популярните въпроси

10:58 | 25.03.09 г.
Обама ще отговаря онлайн на въпроси на американците за икономиката

Президентът на САЩ Барак Обама отправи призив към американците да изпратят по интернет въпроси относно икономиката, на някои от които той ще отговори в сайта на Белия дом в четвъртък.

„Това е експеримент, но също и възможност за мен да погледна към един компютър и да видя важните неща за американците“, казва Обама във видеоклип, публикуван на www.whitehouse.gov.

Сесията ще бъде първа за Белия дом, откъдето обещаха по време на управлението на Обама да използват технологиите, за да направят правителството по-отговорно.

Участниците ще имат възможност да задават въпроси чрез текст или видео и да гласуват за тези, чиито отговори държат да видят най-много. Обама ще отговори на някои от най-популярните въпроси в четвъртък сутринта.

Администрацията на Обама използва подобен „модериран от общността“ подход, преди да встъпи в длъжност, за да състави списък с важни за американците теми. Начело на този списък се оказа желанието да се легализира марихуаната, пише Ройтерс.

От Белия дом отправят молба към участниците да уважават мнението на другите и да не използват обиди.

Някои от отправените към Обама въпроси са за аутсорсинга, спасителните планове на правителството за собствениците на жилища и финансовата индустрия и използването на данъчни облекчения в пакета от стимули.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още