IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Безработните в Ню Йорк си направиха интернет клуб

Club 405 дължи името си на максималните 405 долара на седмица, които може да се получат в Ню Йорк като обезщетение при безработица

16:02 | 23.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Безработните в Ню Йорк си направиха интернет клуб

С разрастването на икономическата криза в интернет се появяват нови и нови сайтове, посветени на последиците от нея. Сред тях е и сайтът на Club 405.

Получаването на членство за клуба е просто и лесно – достатъчно е да сте загубили работата си и да сте жител на Ню Йорк. Името на организацията идва от максималните 405 долара на седмица, които може да се получат в Ню Йорк като обезщетение при безработица.

Основател на открития тази седмица клуб е 31-годишният Хосе Гонзалес, чиято цел е да внесе оптимизъм сред загубилите работните си места, предава АФП.

„Притеснени сте и знаете, че някъде трябва да има нещо друго, с което да се занимавате“, казва Гонзалес на членуващите, преди да започне да отправя най-различни съвети за по-леко понасяне на ситуацията. Самият той е загубил работата си във финансовата сфера през януари, като е получил новината за съкращаването си малко след като се оженил и бил на сафари в Африка.

Сайтът www.The405club.com предлага информация от типа на това как да харчим по-малко или десетте най-често срещани грешки при явяване на интервю за работа.

В Ню Йорк равнището на безработица е 6,9%, което е по-ниско от средното равнище в страната, възлизащо на 8,1%, но се повишава, коментира агенцията. Повечето от останалите без работа идват от финансовия сектор или този на развлеченията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още