IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Абсурдна ли е идеята за български eBay?

През 2008 г. покупките от eBay от български потребители са нараснали с повече от 150%

10:04 | 21.03.09 г.
Абсурдна ли е идеята за български eBay?

Езикът, високите разходи и законовите изисквания са основните причини eBay да няма български сайт, сподели вицепрезидентът за глобални правителствени връзки към eBay Тод Коен на конференцията на тема „Съвременният потребител в дигиталния свят“.

Поради същите съображение няма eBay и във Финландия, Естония, Португалия и Чехия, въпреки че Skype, собственост на eBay, е с широко присъствие в тези страни, добавя Коен.

По думите му разходите за ефективно превеждане на сайта на съответния език са твърде високи: „Когато пускаме сайт на местен пазар, преводът трябва да е перфектен и трябва да се съобразим, не само с правните регулации в страната, но и с митническите“, обясни Коен. „Направата на такъв сайт е много голям разход.“

Предвид ограничения бюджет на компанията, малки пазари като България са останали извън нейните планове, коментира Коен.

По думите му бизнесът на eBay в България расте с всеки изминал ден. Покупките от eBay от български потребители са нараснали с повече от 150% през 2008 г., като сделките с продавачи, базирани в страната, също отчитат силен ръст. От българите, които продават в eBay, водещи са търговците на музикални инструменти, облекло и аксесоари.

Днес в Европа над 200 хил. души припечелват основните или второстепенни си приходи от продажби чрез eBay, обяснява Коен. В момента на сайтовете на eBay се търгуват над 126 млн. артикула, като 7,3 млн. биват добавяни всеки ден, показват данни на компанията.

Коен цитира резултати от проучване, което е показало, че на година търговията в eBay спестява на потребителите в Европа над 1,2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още