IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Discovery съди Amazon за нарушаване на патент върху технология

Основа за претенциите на Discovery е патентът й върху технология за защитена продажба на книги чрез дигитални платформи

17:15 | 18.03.09 г.
Discovery съди Amazon за нарушаване на патент върху технология

Медийната компания Discovery Communications е завела дело срещу Amazon с обвинение, че устройството за четене Kindle на компанията за електронна търговия използва патентована от Discovery технология, предава Advertising Age. 

В съобщението на Discovery, която управлява над 24 кабелни и уеб дейности, се казва, че основателят на компанията Джон Хендрикс е разработил през 90-те технология, която позволява защитена продажба на книги чрез дигитални платформи. Това изобретение е било патентoвано през ноември 2007 г. - същият месец, в който Amazon пуска първата версия на Kindle.

Според говорител на компанията Discovery е била в челните редици на дигиталните медии, цитирайки стартирането на дигитално излъчване на флагманския канал през 1996 г., когато аналоговото разпространение все още е било най-масова практика.

На въпрос защо Discovery е изчакала толкова дълго, преди да вземе мерки, от компанията казват, че смятат, че „пазарът на електронни книги вече се е развил и сега компанията е решена да извлече стойност от интелектуалната си собственост“.

Миналия месец Amazon започна да продава втората версия на Kindle за 359 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още