IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

HP ще произвежда компютри в Турция

Планираната инвестиция е в размер на близо 60 млн. долара

15:30 | 18.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
HP ще произвежда компютри в Турция

Hewlett-Packard (HP) и Foxconn Technology Group (Foxconn) обявиха днес, че са сключили договор за производство на компютри в Турция с цел да се отговори на повишеното търсене на пазара в Турция и Близкия Изток. Съобщението бе направено в сътрудничество с турската правителствена агенция за подкрепа и насърчаване на инвестициите (ISPAT).

Регионалното производство, ръководено от Foxconn, инвестициите за което се очаква да се равняват на близо 60 млн. долара, ще създаде до 2000 нови работни места, уточняват от HP.

Компанията планира да е основен клиент на новия завод на Foxconn и очаква да предлага на пазара в Турция, Близкия Изток и някои европейски страни до 200 хил. настолни компютри на месец.

HP присъства на турския пазар от 20 години, откакто компанията отвори първия си офис в Истанбул. Компанията и партньорите й имат 41 обслужващи центъра в страната.

Foxconn е тайванска компания, партнираща при изтеглянето на производства на електроника в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още