IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nokia съкращава 1700 служители от световните си операции

От общия брой на предвидените съкращения 700 ще са във Финландия

13:09 | 17.03.09 г.
Nokia съкращава 1700 служители от световните си операции

Най-големият производител на мобилни телефони в света Nokia планира да съкрати 1700 служители, заети в отделите по продажби и маркетинг и някои от технологичните звена, с цел да се адаптира към спада в потребителското търсене, предава Bloomberg. 

Компанията ще започне разговори с профсъюзите относно съкращенията, които са част от по-рано обявените планове за приспособяване към свиващия се пазар. От общия брой на предвидените съкращения 700 ще са във Финландия.

По-рано компанията съобщи, че се стреми да намали годишните си разходи със 700 млн. евро до края на 2010 г., след като понижи дивидента си за първи път от седем години.

През четвъртото тримесечие на миналата година компанията продаде с 15% по-малко телефони в сравнение с предходната година и ревизира прогнозните си продажби в посока надолу през януари за трети път от ноември насам. Заради кризата конкурентните компании Motorola и Sony Ericsson Mobile Communications вече отчетоха загуби.

За да привлече допълнителни средства, Nokia продаде облигации за 1,75 млрд. евро по-рано тази година.

„Nokia продължава да търси начини за редуциране на оперативните разходи, вземайки предвид всички звена и дейности в компанията“, казват от Nokia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още