IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собствениците на Globul преговарят за придобиване на нов оператор в Румъния

Мобилната мрежа Zapp е в центъра на интереса, тъй като притежава лиценз за 3G разговори

11:19 | 17.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Собствениците на Globul преговарят за придобиване на нов оператор в Румъния

Контролираният от собствениците на Globul мобилен оператор OTE Group е в процес на преговори по придобиване на още един телекомуникационен оператор в Румъния, съобщава вестник Business Standard.

Чрез подразделението си Cosmote Romania, който е третият по големина мобилен оператор в северната ни съседка, гръцката компания се опитва да придобие Telemobil. Причината за интереса е, че Telemоbil притежава мобилната мрежа Zapp, която разполага с лиценз за осъществяване на 3G разговори.

Към момента Cosmote Romania е единственият оператор в страната, който не разполага с 3G лиценз.

Според изложените през миналата година приоритети на генералния мениджър на румънския оператор Стефанос Теокаропулос, една от основните цели е придобиването на 3G лиценз. Това се налага заради обстоятелството, че двата най-големи оператори в страната Orange Romania и Vodafone Romania, както и четвъртият по големина – RCS&RDS, разполагат с подобни лицензи и притискат Cosmote в конкурентната борба.

През последната година трансферът на данни и 3G услугите се превръщат във все по-важен компонент на конкурентната борба, тъй като проникването на услугите на мобилни услуги в Румъния вече е 120 на сто, което води до значително свиване на маржовете на печалба от гласови услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още