IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уволнен финансов директор в Motorola подаде иск срещу компанията

По думите на бившия финансов директор мерките срещу него са били заради това, че е действал в полза на обществения интерес

18:54 | 09.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Уволнен финансов директор в Motorola подаде иск срещу компанията

Бившият главен финансов директор в Motorola Пол Лиска даде под съд производителя на телекомуникационно оборудване заради това, че го е уволнил, предава AP.

Пол Лиска е подал жалба в съда на 20 февруари – ден, след като официално е бил освободен от работа. Съдържанието на иска е поверително и до момента не са разкрити повече подробности по случая. Самият Лиска заявява пред FT, че е уволнен още на 29 януари.

През февруари от Motorola съобщиха, че финансовият й директор ще напусне групата след година работа в нея. Не бе уточнена причината. Миналата седмица пък стана ясно, че Лиска си тръгва от фирмата без бонус, опции върху акции или обезщетение за прекъсването на трудовия му договор.

По информация на Australian IT през януари, вечерта преди да бъде уволнен, Пол Лиска се е подготвял за среща през следващия ден на одитния комитет в компанията. Като главен финансов директор това е било негово задължение. Той обаче е бил помолен да не присъства на събранието и след него е бил освободен от работа.

По думите на бившия финансов директор мерките срещу него са били заради това, че е действал в полза на обществения интерес и в частност – на този на щата Илинойс, където е базирана компанията.

От Motorola пък казват, че застават зад всички обявени финансови резултати през времето, в което Лиска е бил финансов директор. Australian IT обаче коментира, че е възможно причините за неразбирателството с Борда да са свързани с подготвяни придобивания, преговори с кредитни агенции, комуникация с анализатори или инвеститори.

Според източници на изданието Пол Лиска е призовавал емоционално за драстично преструктуриране на групата, като преди среща на Управителния съвет през миналата година е спорил с поне един директор относно необходимостта от решителни действия заради финансовата криза.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 09.03.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още