IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китайската Alibaba ще привлича специалисти от Силициевата долина

Компанията планира да привлече повече потребители извън Китай и да увеличи работната си сила до 17 хил.

10:25 | 28.02.09 г.
Китайската Alibaba ще привлича специалисти от Силициевата долина

Главният изпълнителен директор на китайската Alibaba Group Holding Ltd. Джак Ма заяви, че се опитва да привлече специалисти от Силициевата долина към Китай и че компанията се нуждае от още 5 хил. служители тази година, за да посрещне търсенето. 

Икономическото забавяне е „съкровище”, което позволява на компанията да привлече служители от Google Inc. и Microsoft Corp., е заявил Ма в интервю за Bloomberg.

Плановете на Ма са част от усилията да се разшири обсега на Alibaba, която притежава сайтовете за електронна търговия Alibaba.com и Taobao.com, и да се привлекат потребители извън Китай.

Компанията планира да увеличи работната си сила до общо 17 хил. служители тази година, като броят им в САЩ ще бъде удвоен до 50. Ма твърди, че икономическото забавяне няма да засегне ръста на компанията.

„От две години се готвим за глобализация и привличане на повече потребители извън Китай. Сега е моментът за действие”, казва той.

Ma и други мениджъри от Китай са в САЩ за следващите две седмици, като провеждат срещи с осем компании, сред които EBay Inc., Amazon.com Inc. и Microsoft Corp., в опит да създадат партньорства, добавя Ма.

По думите му на фона на намаляващия китайски износ Alibaba помага на малките и средните компании да удържат на икономическото забавяне. Компанията е добавила и нови, по-евтини планове за членство.

Alibaba.com ще инвестира 30 млн. долара тази година за реклама на сайта в чужбина, за да увеличи търсенето на стоки на китайските компании износители, които ползват услугите му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 28.02.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още