IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансовият директор на Yahoo напуска, причината не се уточнява

Това увеличава спекулациите, че новият изпълнителен директор Карол Барц ще въведе големи промени в компанията

21:17 | 26.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовият директор на Yahoo напуска, причината не се уточнява

Главният финансов директор на Yahoo Inc. Блейк Йоргенсен напуска компанията, съобщи MarketWatch.

От интернет търсачката не са казали причината промяната, обявена в отчет до Комисията по ценни книжа и борсови операции (SEC).

Новината идва сравнително скоро, след като Карол Барц пое поста на главен изпълнителен директор и на фона на спекулациите относно плановете й да въведе големи промени в изпитващата затруднения компания.

От Yahoo уточняват само, че са започнали да търсят нов финансов директор и че Йоргенсен ще остане на поста, докато му намерят заместник.

“Подозирам, че това е свързано с промени в ръководството на компанията като цяло“, коментира анализаторът Крофорд Дел Прет от International Data Corp. “Предвид всички скорошни промени, направени от новия главен изпълнителен директор, това не е голяма изненада”.

Съобщението за напускането на Йоргенсен идва, след като вчера той намекна, че от Yahoo са отворени за вероятен аутсорсинг или за продажба на дейността, свързана с търсене, което пък предизвика нови слухове за сделка с Microsoft. Ден преди това пък от Microsoft изразиха готовност да продължат да проучват възможностите за евентуална сделка с Yahoo.

Акциите на Yahoo поскъпват към момента с 5% до 13,10 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 26.02.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още