IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интернет доставчиците Bol.bg и Пауърнет се обединиха

Собственикът на двете компании - фондът P&S East Growth Luxembourg, планира да инвестира 5 млн. евро до 5 години

11:11 | 18.02.09 г.
Интернет доставчиците Bol.bg и Пауърнет се обединиха

Доставчиците на интернет "Bol.bg" и "Пауърнет" се обединиха в новата компания "Пауърнет Телекомюникейшънс", съобщиха нейни представители.

Сливането е в резултат на инвестиция от страна на регистрирания в Люксембург фонд P&S East Growth Luxembourg, част от словенската инвестиционна група P&S Group. Фондът е собственик на двете дружества, като първоначалната му инвестиция в КИТ (Bol.bg) и Пауърнет възлиза на 7,5 млн. евро.

Сливането ще позволи на обединената мрежа да предлага телекомуникационни услуги на домакинства и фирми в над 85% от територията на София и областта.

През 2009 г. ще бъдат направени допълнителни инвестиции на няколко транша за модернизиране на мрежата и оборудването на новата обединена компания. Планираните краткосрочни инвестиции (1 година) са в размер на 2,5 млн. евро, а в по-дългосрочен план до 5 години – 5 млн. евро.

P&S East Growth Luxembourg SICAR SCA е с основен фокус инвестиции в сектора на услугите в страни като Украйна, Румъния и България. Фондът е създаден през 2006 г. и към момента капиталът му е почти напълно инвестиран, като тече процес на увеличаване на размера на фонда до над 100 млн. евро.

Фондът осъществява инвестициите си чрез придобиването на мажоритарен дял или значителен дял, комбиниран със силни защитни права. Целевите области за извършване на инвестиции са телекомуникациите, фармацевтиката, маркетинга и финансовите услуги, и с втори приоритет - логистика, IT услугите и развлеченията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още