IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung пуска зареждащ се от слънцето телефон

Въпреки иновативната разработка специалисти в сектора коментират, че на компанията тепърва й предстои да убеждава потребителите в достойнствата на новия телефон

20:55 | 16.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung пуска зареждащ се от слънцето телефон

Samsung, номер две на световния пазар на мобилни телефони, обяви в понеделник излизането на пазара на пет свои нови модела телефони. Сред тях е апарат от рециклирана пластмаса със соларен панел, позволяващ зареждане на батерията благодарение на енергията от слънчевите лъчи, съобщи Ройтерс.

Телефонът има сензорен екран и за направата му е използвана пластмаса от използвани бутилки за минерална вода, обясняват от компанията. Засега не се уточнява цената на новия продукт, нито къде ще бъде разпространяван той. Знае се само, че ще бъда на някои европейски пазари от втората половина на 2009 г.

„Зелената” технология позволява използването на слънчева светлина за зареждане на батерията, дори без да е нужно излизане от добре осветена стая, като час и половина на слънце се смята за достатъчен за работа от половин час в режим на разговор. При липса на светлина е предвидена употреба на традиционното зарядно устройство.

Въпреки иновативната разработка специалисти в сектора коментират, че Samsung тепърва предстои да убеждава потребителите в достойнствата на новия телефон, на който, заедно с другите си нови продукти, ще разчита за запазване и увеличаване на пазарния си дял. Сред изказаните досега съмнения относно модела е това доколко успешно е решението за сензорен екран и колко стабилна е неговата защита предвид това, че сензорите, улавящи слънцето, са на гърба на телефона и, когато се зарежда, той ще трябва да бъде обърнат с екрана надолу.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още