IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия губи между 1,3 и 1,9 млрд. долара годишно заради спам

Стойността е начително по-ниска в сравнение със САЩ, където през 2007 г. загубите възлизат на 71 млрд. долара

17:56 | 16.02.09 г.
Русия губи между 1,3 и 1,9 млрд. долара годишно заради спам

Загубите на руската икономика, причинени от разпространението на спам (нежелани рекламни съобщения в електронната поща) възлизат на между 1,3 млрд. и 1,9 млрд. долара годишно, изчислиха от консултантската компания ФБК. 

Анализаторите изхождат от това, че стойностната оценка на загубата на работно време на всички заети в икономиката на страната, причинена от спам, съответства на цената на икономическите загуби от него, съобщава Прайм ТАСС.

От компанията обръщат внимание на това, че загубите на руската икономика, причинени от спам, са значително по-ниски, отколкото например в САЩ, където загубите през 2007 г. по оценка на американски експерти са възлезли на 71 млрд. долара.

Според ФБК това се обяснява с няколко причини, сред които значително по-малката стойност на работната сила в Русия, както и броят на заетите, които ползват електронна поща, който в Русия е седем пъти по-малък в сравнение с Щатите.

Освен това според изследването потребителите на електронна поща в Русия са 2,5 пъти по-ефективни при отстраняването на спам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още